Адрес: Пловдив, България

Денонощен спешен ключар 24/7

Какво да направите, ако се заключите навън?

отключена и отворена входна врата

Заключили сте се извън дома, стоите пред входната врата и се чудите какво да направите? Ако вътре в дома Ви има деца или домашни любимци, които не могат да се справят без Вас, то Вие имате сериозен проблем, който има нужда от незабавно решение. Какви стъпки да предприемете и как да процедирате, докато дойде ключар, ще разгледаме в следващите абзаци.

Помолете за помощ

Ако има възрастен човек във Вас, но нямате телефон да му звъннете, чукайте силно по вратата. Звъннете на съседите и ги помолете, те да почукат, ако имате обща тераса. В ситуация обаче, когато в дома Ви няма никой или не може да Ви отвори, тогава ще Ви е нужен спешен ключар. Дори и да имате резервни ключове за апартамента Ви, това не значи, че човекът, в когото са ще успее да дойде бързо, а когато вътре има дете, тогава времето е от значение.

Съвет: Ако имате отговорник на блока, на който му имате доверие, дайте му чифт ключове за подобни ситуации.

Обадете се на ключар

Определено ключарските услуги не са евтини, но те ще Ви осигурят навременна реакция. Професионалистът ключар ще успее да отвори входната Ви врата за 10 минути и ще забравите за проблема. Цените на ключарите в България са между 40 лв. и 300 лв., като много зависи каква е вратата и какво отключване трябва да се направи. Добрата новина е, че повечето ключари в Пловдив са денонощни и можете да звъннете по всяко време, независимо, дали е 7 сутринта и бързате за работа или сте се прибрали в 5 през нощта и сте счупили ключа в ключалката.

Проверете за отворен прозорец

Въпреки че, отворените прозорци са ясна покана за крадци, те могат да ви послужат и на Вас, когато се заключите. Естествено, не се опитвайте да прескочите през терасата на съседите, ако не сте на 1-вия етаж, всъщност, даже и тогава не се опитвайте, защото ако паднете само ще усложните и без това неприятната ситуация. Ако обаче имате отворен прозорец и е на съвсем ниско, тогава минете през него. Само внимавайте, прескачайки, да не стъпите на криво и да си навехнете глезена.

безопасни игли за отключване на врата

Импровизирайте

Филмовата индустрия е провалила много индустрии. Една от тях е ключарската - винаги всичко изглежда толкова лесно, когато го правят във филмите. Истината е, че не е нито лесно, нито бързо, за аматьори. Наистина фибите за коса и безопасните игли могат да се използват за отключване, обаче трябва много да внимавате и да държите здраво, за да не ги огънете в ключалката или най-лошия вариант - да ги счупите вътре и след това да трябва да се сменя цялата брава

Само с една фиба или с една безопасна игла няма да направите нищо. Ако можете, счупете фибата на две и я използвайте, като два инструмента. Така ще имате по-голям шанс. Едното от металните парчета трябва да го оформите в L форма, така късата част ще послужи за притискане, а дългата за лост. Другата половина от счупената фиба трябва да е права, като накрая оформите W  форма. Благодарение на нея, ще можете да притиснете другите щифтове вътре в ключалката.

Ако имате пружинна ключалка, тогава ще Ви трябва само пластика. Използвайте стара кредитна или дебитна карта, защото ако я счупите да не си създадете проблем. Трябва да мушнете пластиката между вратата и касата, точно над езика. Натиснете първо перпендикулярно на вратата, след това в обратната посока на дръжката и приложете натиск на вратата. Картата може леко да се огъне, преди да избута зъбците.

Махнете дръжката на вратата

Повечето дръжки на врати имат скрит отвор, в който да се пъхне отвертка, така че трябва да погледнете внимателно, за да го откриете. Използвайте тънък метал, като фиба или безопасна игла и го пъхнете вътре. Ще Ви се стори, че не може фибата да влезе по-навътре, но това е само привидно. Когато стигнете наистина максимума, трябва да извадите и да завъртите едновременно с това дръжката. Целта Ви е да премахнете дръжката на вратата. След това премахвате панела на бравата и пред Вас ще се разкрие механизма на ключалката и ще можете да отключите лесно.