Адрес: Пловдив, България

Денонощен спешен ключар 24/7

Ключар Пловдив, Център и широк Център

жена се разхожда в центъра на Пловдив

Пловдив е красив град с безброй исторически места в него. Големите градове обаче се заселват много бързо и често центровете им се разширяват и обхващат и други региони. Когато говорите с ключар като нас, той ще ви попита, дали адресът ви се намира в център или в широк център Пловдив. Така ще може да прецени за колко точно минути ще бъде при вас без урбанизацията и многото трафик да му попречат.

Центърът на Пловдив

Този район от града е изключително урбанизиран, макар да включва в себе си и много зелени площи. Така наречените тепета са прекрасни места за разходки, на които е забранено строителството. Жилищните части са разположени покрай булевардите и в периферията. Освен това центърът на Пловдив включва и Стария град, което е запазената автентична част от, разположена върху Сахат тепе. Днес в центъра на Пловдив, включително и в широк център, живеят над 77 000 жители.

Типичното за центъра на Пловдив са паветата, които могат да послужат като препятствие, ако трябва да се придвижите от едно място до друго. Многото жители, тесните улици и паветата са само някои от причините, които могат да забавят ключар да дойде при вас, ако сте го потърсили спешно. Професионалистите обаче, които практикуват в града от дълги години знаят как да стигнат до всички адреси за 15-20 мин. Бързата реакция при спешни ситуации е от изключително значение.

Интересен факт е, че паветата, които най-често ще видите в центъра на Пловдив, са направени от съборено тепе, което навремето е било в този район. Заради урбанизацията обаче се взема решението, то да бъде разрушено и сиенитът от него се е използвал за направата на павета или кубове, които днес постилат улиците на града.

жена гледа към Пловдив център и широк център

Центърът на Пловдив, в жилищната си част, е застроен предимно с ниски сгради и малки кооперации. Не са малко и старинните къщи, които са запазени през годините. Професионалните ключари в Пловдив знаят как да отворят развалил се патрон именно в такава стара къща, без да развалят вратата или да нарушат целостта ѝ по някакъв начин. Понякога запазването на автентичния вид на външния облик е от изключителна важност, заради това и само професионални ключари могат да се погрижат за остарелите патрони и брави по тези места.

Ако и вие попаднете в такава ситуация и не можете да отключите врата, която има белези от ръждясване или е до голяма степен амортизирана, то не рискувайте. Най-добрият вариант е да се обадите на професионален ключар, който да се погрижи за патрона и бравата вместо вас. Повечето стари патрони, ако се натиснат прекалено силно може да се счупят. Също така може да се счупи и ключът и да остане вътре във вратата. Съответно ще последва нуждата от подмяна на целият механизъм, което ще повиши разходът, който ще трябва да направите. Ремонтът на един патрон и подмяната му са две различни услуги с различни цени и различно време за изпълнение.

Чупенето на патронът вътре в самата брава е много интересен метод и за предотвратяване на влизане с взлом. Макар да е нещо неприятно в едни ситуации, счупеният патрон вътре в самата основа на вратата, може да е хубаво последствие в друга ситуация. Идеята е, че ако някой нарочно се опита да приложи сила и да натроши патрона, за да отвори вратата, то той може да бъде възпрепятстван, като патронът се счупи, но вратата остане заключена.

Най-новите модели патрони имат нарочно направена резка вътре в тях, която да им позволи при оказване на натиск, да се счупят по-лесно, без това да повлияе на заключването. Изключително хитро инженерно решение, с което най-опитните ключари са запознати. На тях можете да им се доверите, че те няма да ви подведат и ако ги попитате, кой патрон би бил най-добър за вашата врата.