Адрес: Пловдив, България

Денонощен спешен ключар 24/7

Ключар Пловдив Кичук Париж

ключове от ключар в Кичук Париж

Няма как да не сте чували за известния квартал Кючюк Париж. От турски език името му означава „Малкия Париж“, но днес ще чуете пловдивчани по-често да не произнасят думата Кючюк, а Кичук. Този квартал е преминал през много промени от създаването си до сегашния му облик на жилищен квартал. Много от жителите на града, го асоциират с квартал на работници, но това е по-скоро остаряло разбиране. Днес кварталът е гъсто населен с над 110 хил. души, на които предлага достатъчно магазини, училища, детски градини и обществени места за ползване. Предвид многобройното население, ключарите като нас в Кичука, са изключително ценени специалисти. Живеейки в близост, толкова много хора няма как да не попадат в ситуации, в които да се нуждаят спешно от ключарски услуги и заради високото ниво на защита и заради инциденти, включващи загубени и счупени ключове. Не са малко хората, които се заключват извън апартаментите си и се нуждаят от някой, който да отключи вратата им бързо. Придвижването в Кичука е малко по-затруднено спрямо другите квартали, но затова пък е един от най-знаковите квартали в града.

Историята на Кичука

Още в началото на 1900 година, в квартала има заселено ромско население. Малко по-късно се създава фабрика за тухли, благодарение на която са изградени много от най-красивите сгради в града, включително и ЖП гарата. Интересен факт е, че след Първата Световна война, много българи от Сърбия, Гърция и Турция се преселват да живеят в Пловдив и на практика заселват целия квартал. Това е и причината в Кичука и до днес почти всички улици да бъдат с македонски и сръбски имена. Ако извикате ключар в Кичука, той със сигурност ще мине по бул. Македония, ул. Дрин, ул. Скопие и тн. Всичко това обаче не обяснява, откъде кварталът си е получил названието „Малкият Париж“. Много от преселниците са работливи млади хора, които започват да се препитават по фабриките. Една от тези фабрики е за оловни сачми. Тя има много интересно устройство, което е близко по вид на Айфелова кула. Както сами се досещате, асоциацията е била налице - щом има Айфелова кула, значи е Париж или „Кючюк Париж“. И така е останало до днес.

За съжаление, с течение на времето тази фабрика за оловни сачми се амортизира и е разрушена, а пък фабриката за тухли е приватизирана. И днес обаче кварталът се отличава от останалите с производствен регион, в който са разположени много фабрики и предприятия. Те са свързани с жилищната част чрез булеварди и малки павирани улици.

павета Кичук

Ключар в Кичука

Когато ви е необходим ключар в Кичука трябва да имате предвид, че трафикът, павираните улици и движението в пиковите часове може да го забавят. Най-добрите професионалисти обаче, винаги са наясно със ситуацията и с малките заобиколни улици и никога няма да ви подведат във времето, в което ви обещават, че ще са при вас.

Понякога, както сами се досещате, ситуацията е много притеснителна, особено ако сте се заключили извън апартамента ви, а вътре има малко дете, пуснат електроуред или друга опасност. Опитните ключари може да ви помолят, ако сте попаднали в такава ситуация, да им опишете бравата и ключалката или дори да ги снимате и да им ги пратите. Само така те ще знаят, дали са способни да се справят с тях и дали разполагат с нужните инструменти, за да отворят вратата.

Всъщност, това може би е едно от нещата, по което можете да различите професионалните ключари от аматьорите. Професионалистите винаги разполагат с най-различни по форма и устройство инструменти. Благодарение на тях, могат да се справят със счупени ключове вътре в самата брава, замърсени, ръждясали патрони, специфични заключвания и други възможни проблеми.